Prea putini profesori la ASE?

Ziarul Financiar din 5 septembrie anunta sub titlul "Ajustare dramatica: numarul ASE-istilor va scadea cu o treime" decizia celor de la ASE de a reduce numarul studentilor in urmatorii 5 ani, de la 45.000 la 30.000.
Ce anume i-a determinat pe cei de la ASE sa ia o astfel de decizie? Numarul prea mic de profesori. Doar 1000 - numar insuficient pentru cei 45.000 de studenti.

Iata ce declara Gheorghe Rosca, rectorul ASE: "Pentru o pregatire de calitate, ar fi nevoie de un numar dublu de cadre didactice. Cum nu reusim sa avem mai mult de 1.000 de profesori, trebuie sa scadem numarul cursantilor la 30.000".
Dupa ce am citit toate acestea m-am intrebat de ce acum aceasta decizie si cum de s-a ajuns aici? Oare nu s-a stiut ca numarul de profesori este de 1000 si atunci cand s-au luat deciziile de marire a numarului de locuri la ASE? Oare atunci nu se stia care este numarul necesar de profesori pentru un anumit numar de studenti pentru ca pregatirea sa fie una de calitate? Cum se fac lucrurile in Romania? Era mai important altceva atunci si nu calitatea invatamantului? Ce s-a intamplat acum de invatamantul devine mai important? Care sunt adevaratele cauze ale unei astfel de decizii?

Sunt intrebarile care au aparut... Poate ca motivarea deciziei ar fi trebuit sa fie alta... asta mi se pare ca o declaratie de genul - pana acum la ASE nu a primat pregatirea, de acum ne gandim si la asta. Asa imi pare mie. Poate ma insel.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Da, ştiu

Sunt lucruri