Social, cultural, uman

Oamenii nu mai cred in acte caritabile, nu mai cred in proiecte sociale, culturale, educationale. Oamenii nu vor sa se mai implice in astfel de proiecte pentru ca ele nu aduc bani, ele mananca bani si atat. Toti cei ce cauta proiecte vor sa vada ca acestea le aduc bani. Oamenii se implica in ceva daca vad ca pot scoate un ban. E o goana permanenta dupa bani, nu de ieri de azi, de ceva vreme.... si nu pot intelege de ce? De ce facem donatii de Paste, Craciun, Anul Nou? De ce putem fii atunci mai buni? Oare chiar suntem mai buni? Cand mintim? Atunci sau zi de zi? Cand suntem noi? Mai putem fii noi in vreo zi?

Poate ca exagerez, poate ar trebui sa nu generalizez si sa spun unii oameni. DA! Am sa va rog ca in loc de oamenii sa cititi unii oameni. E mai corect asa.

Daca stau bine si ma gandesc.... atunci cand nu e vorba de bani e vorba de imagine. Faptele bune ajung sa se faca din considerente de marketing, trend sau pentru imagine. Si cand spun fapte bune ma refer la toate acele actiuni/activitati ce vedem ca se desfasoara in jurul nostru - pentru un mediu mai curat, pentru eradicarea violentei in familie, pentru salvarea unei vieti pentru... pentru...

Suntem atat de ocupati ca nu mai avem timp sa ajutam, suntem atat de obositi incat nu mai putem cere ajutorul, suntem atat de ... incat doar de Paste, Craciun si Anul Nou ne amintim ca suntem oameni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Copacul

Visul nebunului neîntregit

Da, ştiu