Despre fotbal

Campionatul European. Am plecat acolo ingrijorati si cu speranta ca vom face macar un punct. Am facut doua, dar ultimul joc a fost un dezastru. Un dezastru care a sters cu buretele jocurile anterioare, laudele si toate sperantele nascute odata cu ele.
Nu am inteles niciodata cum poate presa distruge intr-o zi ceea ce in altele a inaltat, nu am inteles cum de azi spunem ca avem un antrenor extraordinar si o echipa mare pentru ca dupa primul esec sa-i desfintam. Nu sunt tot ei? Aceeasi oameni? Cu zile mai bune cu altele mai rele, ca orice om obisnuit? De ce dorim sa-i asezam pe unii mai presus de ceea ce sunt?

Un copil nu ia intotdeuna doar note bune? Are zile mai rele cand mai ia si un 4. Sa nu-l mai primim acasa? Sa-l destituim pe profesor? Sa-l criticam? Sa-l desfiintam?
Dar e copilul nostru, asa cum e el - e al nostru si trebuie sa-l acceptam si sa-l iubim asa cum e.

Nu tin cu fotbalistii si asta pentru ca dintre toate categoriile de sportivi ei sunt cei mai mediatizati, au cele mai mari salarii si uneori rezultatele lor sunt cele care sunt.

Nu inteleg jurnalistii cum nu pot crea titluri marete si nu pot scrie articole despre alte sporturi la fel de usor si la fel de des cum o fac cand e vorba de fotbal si fotbalisti. Sunt atatea sporturi si atatia sportivi care au REZULTATE ... Dar cine stie de ei?

Si repet nu inteleg/suport presa care azi inalta un om pentru ca maine sa-l doboare cu aceleasi cuvinte si la fel de usor (fara remuscari, fara regrete)... Dragii mei suntem oameni, avem zile bune, avem zile rele, dar macar in zilele bune sa-ncercam sa nu facem rele ... sa-ncercam sa-ntelegem ... sa acceptam...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Da, ştiu

Sunt lucruri