A mai murit un actor

Actorul Colea Rautu a incetat din viata. I-a urmat pe colegii sai Florian Pitis, Adrian Pintea etc, pe un drum pe care fiecare dintre noi va pasi intr-o zi. Cati insa isi vor mai aminti de ei peste cativa ani? Cati dintre copiii nostri vor mai stii ca acesti oameni au fost si au insemnat ceva pentru noi, pentru cultura noastra? Putem crea ceva in amintirea si pentru amintirea lor?

Eu zic ca se poate dar trebuie sa vrem, sa ne dorim sa facem si astfel de lucruri, pentru oameni si nu doar pentru bani. Tehnologia ne ajuta, specialisti avem, dar mai lipseste ceva... Nu vedem cat de mult pretuieste un om decat atunci cand nu mai este, dar si asta cu timpul se uita... Haide sa facem ceva pentru ca acesti oameni sa nu fie uitati. Sa le aratam copiilor nostri ca am avut/avem si noi un Brad Pitt, o Julia Roberts ...

Trebuie sa invatam sa ne identificam valorile si sa le pretuim pe tot parcursul vietii (atat a lor cat si a noastra). Sa nu le inaltam ode atunci cand nu mai sunt. Sa ne amintim si sa-i aplaudam cand inca traiesc, sa le aratam ca-i iubim.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gânduri

Sunt lucruri